Hakukuulutus: Placemaking -kokeilun koordinoija

Placemaking on kaupunkisuunnittelun muoto, jossa kaupunkilaiset pääsevät ideoimaan ja rakentamaan paikkoja houkuttelevammaksi sekä viihtyisämmäksi. Se yhdistää ammattilaiset, virkamiehet, asukkaat ja yritykset parantaen kulttuurista, taloudellista, sosiaalista ja ekologista ympäristöä.

Miten kaupunki ruokkii sinun mielikuvitusta? Kaupungeissa aina tapahtuu jotain. Onko joku paikka sinulle erityisen kiehtova? Näkevätkö muut saman? Löydätkö jostain sopen, joka kaipaa tuunausta, että muutkin huomaavat sen erityisyyden? Voiko erilaisten paikkojen tuunaamisella luoda kaupunkilaisille hyvinvointia ja viihtyvyyttä? Voiko se tukea erilaisia harrastuksia uudenlaisessa ympäristössä? Miten voisit yhdistää paikkaan uutta taidetta tai kulttuuria? Tuo ajatuksesi esille: Mikä on se paikka mitä haluaisit muuttaa? Miten luoda Kuopioon elävää monipuolista kaupunkikulttuuria?

Placemaking prosessissa keskitytään tarkkailemaan, kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä ihmisiltä, jotka asuvat, työskentelevät tai pelaavat tietyssä tilassa. Prosessissa on erityisen tärkeää tunnistaa paikkaan liittyvä yhteisö, sidosryhmät, viettää aikaa tilassa, arvioida tilan haasteita. Seuraavaksi toteutetaan ensimmäinen kokeilu, jota arvioidaan ja kehitetään eteenpäin.

Kokeilun paikkoja haetaan yleisöltä syksyn 2019 aikana!

Haemme placemaking-kokeiluideaa ja samalla sille koordinoijaa. Koordinoija tuo yhteen paikkaan liittyvän yhteisön ja sidosryhmät sekä vetää placemaking-kokeilua eteenpäin. Koordinoijalla tulee olla y-tunnus. Valittu idea saa 5 000 euroa toteutustukea,  jota voidaan käyttää markkinointiin, dokumentointiin, ohjaukseen ja koordinointiin. Mahdollisia kokeilun paikkoja haetaan kaupunkilaisilta syksyn 2019 aikana facebookissa ja kyselylomakkeella.

Ilmoittaudu mukaan Placemaking kokeiluun tästä!

Aikataulu:

7.9.2019 Kokeiluhaku käynnistyy
15.1.2020 Väliarviointi alkaa
15.2.2020 Semifinalistit esitellään julkisesti ja asukkaat päättävät toteutettavan ratkaisun 2 viikon mittaisessa äänestyksessä
15.3.2020 Toteutettavaksi valittu kokeilu julkistetaan

Placemaking-kokeilu toteutetaan keväällä ja kesällä 2020. Tämän uuden paikan tulee olla kaikkien käytettävissä tuona aikana.

Toteutettava ratkaisu saa tukea toteutukseen 5 000e: jota voidaan käyttää markkinointiin, dokumentointiin, ohjaukseen ja koordinointiin

Mitä kokeilussa arvioidaan:

  • Ekologisuutta: Tee se itse –tyylillä (kierrätysmateriaalia)
  • Toteutuksen toteutettavuutta. Ehdotuksista karsitaan mahdottomat toteutukset pois. Toimita siis realistinen toteutus.
  • Miten kokeilu osallistaa kohde- ja sidosryhmiä?
  • Ketkä on kohde- ja sidosryhmiä?
  • Miten kokeilu aikataulutetaan ja koordinoidaan?
  • Millaista tukea kokeilu tarvitsee?