Vaikuttavuus

Pro Mylly ry – vaikuttamistyötä jo 10 vuotta

Tähän tekstiilitaiteilija Tarja Walliuksen (oik.) Ikuinen - Eternal -teokseen uposivat kaikki äidin ja tyttären vuoden aikana käyttämät muovit. Teos on esillä kauppakeskus Apajassa Myllyn 10-vuotisjuhlanäyttelyssä. Kuvassa myös Myllyn puheenjohtaja Maijariitta Karhulahti. Kuva: Timo Hartikainen

Luovien alojen yhdistys Pro Mylly ry on tehnyt jo 10 vuotta työtä sen eteen, ettei taiteilijoiden, käsityöläisten ja kaikkien luovien alojen tekijöiden työskentely Kuopiossa ole tiloista kiinni.

Myllyn tehtävä on parantaa taitelijoiden työoloja, työllistymistä ja lisätä luovien alojen toimijoiden keskinäistä vuorovaikutusta. Jos vain on mahdollista ja löytyy rahoitusta, Mylly palkkaa omia jäseniään projektitöihin.

Mylly on vuokrannut vuosien aikana työtiloja eri puolilta kaupunkia. Tällä hetkellä tilat ovat Savilahdessa, Harjulan sairaala-alueella Syrjälä-rakennuksessa. Myllyn työhuoneissa työskentelee kymmenkunta taiteilijaa ja käsityöläistä.

”Myllyllä on vielä vapaata tilaa, joten mukaan mahtuu”, vinkkaa Myllyn puheenjohtaja Maijariitta Karhulahti.

Mylly on viettänyt juhlavuottaan viime vuodesta asti. Korona ajoi Mylly X -juhlanäyttelyn tänä kesänä Kauppakeskus Apajan tyhjien liiketilojen näyteikkunoihin. Juhlanäyttelyn toinen osa aukeaa lokakuussa Siilinjärven kirjaston näyttelytila Artsissa.

Apajan näyttely on esillä 15.8.asti ja siinä on mukana kahdeksan Myllyn taiteilijaa.  Siilinjärven juhlanäyttelyssä nähdään teoksia Myllyn viideltä taiteilijalta.

Kuva: Tekstiilitaiteilija Tarja Walliuksen (oik.) teokseen Ikuinen – Eternal upposivat kaikki äidin ja tyttären vuoden aikana käyttämät muovit. Teos on esillä kauppakeskus Apajassa Myllyn 10-vuotisjuhlanäyttelyssä. Kuvassa myös Myllyn puheenjohtaja Maijariitta Karhulahti.

Teksti: Vuokko Viljakka
Kuva: Timo Hartikainen